Wat is Handelsrecht?

Het handelsrecht, of handelsverkeersrecht, omvat verschillende onderdelen. Kortgezegd komt het erop neer dat het recht de zaken tussen handelaren regelt.

Het Handelsrecht

In 1838 is in Nederland het Wetboek van Koophandel ingevoerd. In het Wetboek van Koophandel staan de bepalingen van het Handelsrecht weergegeven. Een niet ingevoerde handelswet bedankt door Napoleon is inspiratie geweest bij het fabriceren van dit wetboek.advocaat handelsrecht rotterdam

De meest voorkomende taken van een advocaat handelsrecht zijn:

  • Het vaststellen van handelsovereenkomsten,
  • Het boordelen van handelsovereenkomsten,
  • Het toetsen van handelsovereenkomsten.

Maar daar stopt de lijst nog niet. Een advocaat handelsrecht kan u ook op juridisch gebied adviseren en bijstaan bij internationale koopovereenkomsten, het betalingsverkeer, de orderpapieren, de toonderpapieren, het documentair accreditief en de bankgarantie, verzekeringen en het goederenverkeer.

En daar komt nog bij dat de genoemde onderdelen van het Handelsrecht ook nog een internationale variant hebben.

Kortom, hebt u of uw bedrijf te maken met het nationaal of het internationaal handelsrecht? Dan hebt u behoefte aan een handelsrecht specialist zoals ons kantoor.

Neem contact met ons op om vrijblijvend van gedachten te wisselen inzake uw geschil. U vindt onze gegevens op de contactpagina en na ontvangst van uw bericht neemt een medewerker van ons kantoor contact met u op om de agenda’s naast elkaar te leggen.

We kunnen stellen dat in de rechtsgebied erg veel regels en procedures de revue passeren. Verdere uitgebreide informatie over de deelgebieden die er zijn vindt u in het menu onder het onderdeel “Wat is Handelsrecht”.

Wacht niet te lang met uw geschil aan een advocaat voor te leggen. Bij juridische geschillen zijn snelle acties zijn gewenst en dat geldt ook zeker voor handelsrecht geschillen. Neem vandaag nog contact met ons op of lees onze pagina over de Advocaat Handelsrecht er op na om meer te weten te komen over wat de handelsrecht advocaat voor u betekenen kan.