Vervoersrecht

Op het gebied van vervoersrecht kan ons advocatenkantoor u bijstaan bij nationale en internationale zaken op het gebied van handelsrecht en vervoer. Zo zijn er diverse vormen van internationaal en nationaal wegvervoer CMR / AVC, vervoer via het spoort, via zee of door de lucht. Ieder type vervoer heeft een eigen aanpak nodig om het juridisch dicht te timmeren. Wij laten niets aan het toeval over, daar kunt u van op aan. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen en hoe wij u zouden kunnen bijstaan bij het handelsrecht en vervoersrecht.

Vervoersrecht – Wat kan de advocaat handelsrecht betekenen?

Wanneer er een overeenkomst tussen partijen uit verschillende landen wordt opgesteld, of wanneer de uitvoering van een handelsovereenkomst in een ander land dan het eigen wordt uitgevoerd worden de meeste regels en wetten via het internationaal privaatrecht geregeld.

Omdat vervoer van personen of goederen oog via lucht, zee en over land kan plaatsvinden zijn er voor deze manieren verschillende verdragen opgesteld. De advocaat handelsrecht kan u adviseren of voor u procederen bij conflicten met bepalingen van onder andere:

  • vervoersovereenkomsten
  • aansprakelijkheid van de vervoerder
  • vorderingen bij verlies
  • vorderingen bij beschadiging

Verdere gebieden waarbij u de hulp van ons advocatenkantoor gebruiken kunt zijn douanezaken, aansprakelijkheid en verzekeringen. Maar u kunt ook denken aan retentierecht.

Varend MKBadvocaat vervoersrecht rotterdam

Het vervoersrecht is er niet alleen voor vervoer over de weg of in de lucht. Ook vervoer over het water heeft te maken met recht en juridische zaken. Heeft uw schip een aanvaring gehad met een buitenlandse reder? Dan vereist zo’n zaak een hele andere aanpak dan een aanvaring tussen twee landgenoten. De advocaat handelsrecht is ook gespecialiseerd in het vervoersrecht over water: het zogenaamde varend mkb.

Bij vervoer over water komen ook natuurlijk elementen om de hoek kijken. De grilligheid van de natuur, zoals storm, mist enzovoorts kunnen transportondernemers slapeloze nachten bezorgen. Als wetten, regels een aansprakelijkheden daar dan ook nog bijkomen geeft dat alleen maar meer onzekerheid.

Wilt u de juridische zaken uitbesteden opdat u zich beter kunt focussen op de bedrijfsvoering? Neem dan nu contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken.